HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Martine og Locksley på Evje 21. april 2012 (Foto: Svein Eiesland)


Klokke til besvær
Oppdatert: 19/06-2012
Martines blogg

Martine debuterte med klokke på terrengprøven denne helga. Men klokka gikk feil! Les mer i bloggen til Martine her på feltritt.com!

Her kan du følge Martine og Locksley. Martine Furuseth er 16 år gammel. Hun har to feltrittsponnier, Nickolej og Locksley, og rir på satningsgruppa ponni, feltritt. Hennes hovedmål for 2012 sesongen er Nordisk feltritt. Hun har andre delmål som å bli stabil i CNCP* feltritt, 110 m sprang og LA dressur. Dette er hennes siste sesong som ponnirytter. Martine gleder deg til å ta med feltritt.com sine lesere på stevner i denne bloggen!

Blogg 2: Klokke til besvær

Helga 21. - 22. april sto Evje og vår første CNCP* i år på kalenderen.

Fredag morgen var alt pakket klart og vi tok turen nedover mot Kristiansand. Etter mange timer i bilen var vi endelig fremme i Evje på Syrtveit stall. Stallen lå 10 min gåavstand fra stevnet, så det var veldig deilig. Locksley ble tatt av hengeren og fikk strekke på beina, noe han syntes var veldig godt!

Etter alt ble pakket ut og han fikk noe å spise og drikke, dro vi til hytta vi hadde leid for helgen. Vi spiste og slappet av et par timer, før vi dro tilbake til stallen for å ri igjennom hestene litt. Vi fikk ri i ridehuset på stallen, noe som var helt greit i og med at det regnet. Locksley var løs og i hånden, men noe for dyp i formen. Jeg red han ikke så lenge, han fikk spare litt energi til morgendagen.

Da jeg var ferdig, la jeg frem utstyret jeg skulle bruke og pusset over det jeg akkurat hadde brukt. Locksley fikk på seg stalldekkenet sitt og fikk kveldsmaten sin, før vi dro tilbake til hytta. På hytta slappet vi av, spiste og la oss.

Lørdag morgen var det klart for dressuren og sprangen. Dressurprogrammet var pugget og husket. Jeg flettet Locksley og pusset over han, før jeg måtte fikse mitt eget hår og utstyr. Deretter salet jeg på han og skrittet ned til anlegget hvor stevnet var. Nede på oppvarmingsbanen var han fortsatt løs og dyp, veldig dyp. Jeg prøve å ri han høyere i formen, men han ble tung i bittet.

Inne på dressurbanen følte jeg det gikk greit. Han var litt for dyp noen steder i programmet, og dette fikk jeg også noe trekk for.

Etter dressurprøven byttet jeg dressurutstyret med sprangutstyret og gikk sprangbanen. Banen så fin ut, det var noen krappe svinger ute i fra hjørnet. Hoppningen gikk bra, men noe ujevnt og han var borti noen bommer. Det var også veldig uvant å hoppe med den nye sprangsalen min, nå hopper han mye rundere og bedre med ryggen.

Skrittet han godt ned og satte ham i boksen. Han fikk noe å spise og mash, før jeg ryddet i utstyret.

Jeg fikk i meg litt å spise og tittet litt på foreløpige resultatlister før vi gikk terrengbanen. Jeg lå på foreløpig delt førsteplass med Emilie, vi hadde fått akkurat samme prosent. Vi gikk terrengbanen, og den så ganske grei ut. Det var noen hindre som man skulle passe litt mer på enn andre og noen større forhindringer.

Til terrenget varmet jeg ikke opp fullt så mye, vi travet og galopperte før vi hoppet noen av hindrene på oppvarmingsbanen. I terrenget var han helt rå! Han var i hånda og veldig fremme for sjenkel. Super fornøyd med vår første cncp*! Vi kom feilfri til mål og jeg hoppet rett av og løp med han til pusten var tydelig mindre. Så skrittet jeg en god stund og smurte leire på beina hans. Deretter ble han leid en stund til.

Jeg red med klokke for første gang i terrenget, og den var stilt etter opptimaltiden. Klokka telte nedover og mot slutten viste den at jeg hadde ridd altfor fort, og for å ikke få tidsfeil for å ri for fort, red jeg saktere mot slutten.

Senere viste det seg at klokka viste helt feil, og jeg hadde ridd alt for sakte. Det var irriterende, men er sånt som skjer. Nå skal klokka sendes inn, så den blir sjekket.

Alt i alt er jeg fornøyd, og det var moro å ri en klasse høyere. Neste stevne er cncp* på hjemmebane, Ullensaker. Noe jeg ser frem til.

Martine og Locksley


Blogg 1: Årets første feltrittstevne

Det var onsdag morgen og alt var pakket klart til samling med satningsgruppa og stevne i Tågarp 31 mars. Jeg skulle starte Lettponni med Locksley. Vi kjørte til tollen i Svinesund og fortollet ponnien. Dressurprogrammet var pugget og husket. Grunnet nye regler må alle ponnier som skal starte stevner i Sverige måles på nytt, dersom de ikke har svensk målekort. Så derfor var neste stopp på ATG hesteklinikk i Göteborg. Målingen gikk supert, alle ponniene gikk igjennom.

Da vi var fremme i Falkenberg på Stall Stum hos Anna Lena, leide jeg Locksley en times tid. På kvelden dro alle sammen ut og spiste.

Dagen etter var det klart for terrengtrening på Hermanstorp for Johan Lundin. Locksley var veldig glad for årets første terrengtrening og derfor ganske sprek! Treningen gikk supert og både Locksley og jeg var fornøyd. Jeg pusset over utstyret jeg hadde brukt, slikt at jeg ikke hadde så mye å pusse dagen etter.

Fredag skulle vi ri igjennom programmet for Anne Persson. Locksley var løs og fin fra starten av, så vi red bare noen av øvelsene før vi red programmet. Veldig fornøyd denne dagen og, han var løs og fin og fremme for beina. Da jeg var ferdig med ham pusset jeg over utstyret, satte stevneskapet i hengeren sammen med resten av tingene.

Vekkeklokka ringte halv seks lørdag morgen. Jeg gikk ut i stallen og begynte å flette og pusse Locksley. Han fikk kraftforet og høyet sitt mens jeg børstet ham. Da alt var klart tok jeg på transportbeskytterne og lastet han på hengeren.

Turen fra Falkenberg til Tågarp tok litt under to timer. Vi var framme kl 09.00. Vi gikk til sekretariatet og betalte og fikk arkene til nummervesten som skulle brukes i alle grenene. Vi tok Locksley ut av hengeren og viste ham for veterinæren for å se at han ikke var halt mm. Deretter broddet vi til sprangen i og med at den gikk på gress. Da både jeg og han hadde fått på oss alt utstyret til dressuren, skrittet jeg ham opp en stund før jeg begynte å trave og galoppere.

Selve dressurprogrammet følte jeg gikk greit, selv om jeg glemte en øvelse og dermed fikk 2% trekk.

Etter dressurprøven gikk vi rett bort til hengeren og byttet dressurutstyret med sprangutstyr. Deretter gikk jeg sprangbanen med Johan. Den så veldig grei ut i grunn. Vi hoppet noen hindre før jeg skulle inn.

I banen var Locksley framme, men jeg hadde han ikke helt i hånden, noe som resulterte at det ble litt ujevnt. Men vi kom feilfritt igjennom.

Etter å ha salt han av og skrittet ham ned, satte vi ham på hengeren. Så fikk han i seg litt mash for å få nok væske i seg.

Jeg fikk i meg litt å spise og tittet litt på foreløpige resultatlister før vi gikk terrengbanen. Jeg lå på foreløpig fjerdeplass. Vi gikk terrengbanen med Johan og den så ganske grei ut. Det var noen hindre som man skulle passe litt mer på enn andre, og vi fikk noen gode tips av ham. Jeg gikk terrenget en gang til i en mindre gruppe senere, slik at jeg kunne den helt.

Til terrenget varmet jeg ikke opp fullt så mye siden han hadde gått to økter tidligere på dagen. Vi travet og galopperte før vi hoppet noen av hinderne på oppvarmingsbanen. I terrenget var han ikke helt i hånda og jeg brukte heller ikke beina helt og derfor ble han noe vinglete. Vi kom feilfri til mål og jeg hoppet rett av og løp med han til pusten var tydelig mindre. Så skrittet jeg en god stund før jeg skrudde ut broddene og smurte leire på pipene. Deretter ble han leid en stund til.

Jeg merket at det var lenge siden sist feltrittstevne, men det var veldig moro! Vi kom på en sammenlagt andreplass, veldig gøy! Vi pakket sammen og dro tilbake på stallen i Falkenberg, og neste dag dro vi hjem til Norge igjen.

:: Tilbake til forsiden...
1

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no