HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Lise og Calibas over hinder 23, CIC2*, Cameri, Italia, 2011.


Calibas og Lises internasjonale stevnedebut
Oppdatert: 04/04-2012
Hilsen fra Lise Kolby i Danmark

Mens mange hjemme i Norge har pakket ned terrengutstyret og hestene har hatt høstferie, har Calibas og Lise Kolby kjørt sørover og deutert internasjonalt - henholdsvis CCI* i Strôhen, Tyskland, og CIC2* i Cameri, Italia.

Lise er årets norgesmester i feltritt for seniorer. Her forteller hun om sin nylige internasjonale debut, og gir oss en oppsummering av hennes og Calibas' stevnesesong 2011. Norske Lise er bosatt i Danmark, men rir for Norge.

Strôhen 11. oktober var fylt til randen av profesjonelle ryttere og hester i topp klasse. Vi stilte til start i CCI* sammen med 63 andre ekvipasjer. Arrangementet var velorganisert og terrengbanen var meget kreativ. Ikke veldig vanskelig, men ikke veldig lett heller! Calibas og jeg hadde en helt fin dressur til 48,60 straffepoeng, hvilket holdt til en foreløpg 14. plass etter dressuren. I terrenget hadde jeg en kjempefin runde, dog 6,40 feil for tid. Underlaget var ikke det beste, det var periodevis styrtregn og godt og vel 100 hester hadde galoppert opp banen før det var vår tur sist på ettermiddagen. Søndag var det sprang. Første bommen falt i bakken, men det var jeg ikke alene om, så da klassen var slutt, var resultatet plassering som nummer 11. Kjempemoro!

Cameri Italia 19-23 Oktober CIC**

Med det gode resultatet fra Tyskland, var viljen og veien til Italia plutselig ikke så lang. Mandag 17. kjørte ”Groom” Simone , Calibas og jeg, fra Danmark til Munchen hvor vi overnattet, før vi den 18. kjørte videre gjennom Østerike til Italia. Calibas var ”fit for fight” og i god form ved ankomst - en stor lettelse. Til start i CIC** var vi 77 ekvipasjer. Jeg skulle ri dressur fredag 21. Desverre ble han litt spent noen steder i programmet, det resulterte blant annet i galopp i en versade, men jeg var faktisk ganske så fornøyd da jeg red ut av banen. Noe overasket ble jeg derfor da jeg så jeg hadde fått 57 straffe poeng og lå som 49 av de 77. Velkommen til virkeligheten! Her hadde jeg fått skikkelig konkurranse og fikk merke at nivået var høyere enn hva jeg tidligere har opplevet.

Dressur Cameri Italia 2011, ett minutt før jeg red inn på banen. Calibas kjentes veldig fin ut. (Foto: Privat)


Lørdag 22.var det sprang. Calibas var i topp form. Dog falt en bom i bakken, men det ble en god runde. Søndag 23. var det terrengprøve. Terrengbanen i Cameri var veldig fin, ikke spesielt vanskelig. Underlaget var helt perfekt , alt lå til rette for en kanon terrengrunde. Calibas og jeg kom fint ut fra start, men jeg merket tidlig at han var sterk. Veldig veldig sterk! Jeg hadde mange fine sprang, men mellom hinder 17 a og b måtte jeg legge en volte. Ved 21 som var et hjørne, fikk jeg igjen store utfordringer, jeg fikk ikke tatt ham tilbake og ridd en ordentlig linje og bommet på hjørnet. Ja det var jo ikke plan A, og ikke helt det resultatet jeg hadde håpet på, MEN vi gjennomførte vår første CIC2* og endte til sist på en 54.plass.

En real grøft med i CIC*** klassen. - Svenske Christofer Forsberg ble plassert som nummer ni i denne klassen. (Foto: Privat)


Turen hjem gikk fint og tirsdag 25. oktober var vi igen tilbake på Karlsundegården. Cameri var en kjempeopplevelse og vi høstet mange erfaringer som er viktige å ta med seg til neste sesong.

Sesongen 2011

Hvis noen hadde fortalt meg i april at jeg skulle til Italia og ri CIC** senere på året, hadde jeg nok ikke vært veldig optimistisk. Sesongen begynte særdeles uheldig med skadet hest, og ettersom vi tilbragte sesongen 2010 med kværke, syntes jeg ærlig talt at ting var litt urettferdige. Vi tok tiden til hjelp og alerede første weekenden i juli gik turen hjem til Gardermoen til Flatner for å debutere i CNC*. Den følelsen jeg hadde den kvelden jeg kjørte over broen til Sverige retning Oslo, den kan vanskelig beskrives. Ikke bare skulle jeg endelig få ri 1* , noe jeg hadde ventet på i lang lang tid, men det betydde mye å få komme hjemme og ri på hjemmebane, på den terrengbanen hvor jeg hoppet mine første hinder for 16 år siden, og faktisk ikke har vært siden 2000. Det var veldig, veldig moro.

Senere i juli fulgte vi opp med CNC* i Flyinge og i august kom vår første plassering i Boxholm. Senere på måneden fikk vi sprangkvalifiseringen til NM på plass.

Calibas og vann – NM Starum September 2011 – Vannhinder er en klar favoritt, og vannhinderet på Starum var intet unntak (Foto: Teresa P.)


2* Debut og NM på Starum var et faktum. Jeg hadde helt klart årsbeste terrengrunde på Calibas. Banen føltes lett og det var en herlig følelese å ri over mållinjen vel vitende om at jeg ikke bare hadde hatt en kanon terrengrunde, men også at NM titelen var min!

Hjemme i Danmark etter NM – Mandag 5. september fikk Lise en varm velkomst hjemme på gården i Karlsunde. - Utrolig hyggelig! (Foto: Privat)


Ja, dette var en liten hilsen fra Danmark. Før jeg runder av vil jeg benytte annledningen til å takke alle de mennesker som har hjulpet og støttet meg denne sesongen. Det har betydd utrolig mye å få lov komme tilbake til feltrittsporten og ri gode stevner og høste så mange erfaringer. En kjempestor takk for alle de hyggelige hilsner og positive tilbakemeldinger, samt til alle dere som til daglig utviser en positiv ånd og er med på å motivere ☺

Vi ses sesongen 2012! Frem til da god trenings lyst ☺


Redaksjonen i feltritt.com benytter anledningen til å takke Lise for hennes bidrag til feltritt.com. På den måten er det ikke bare Lise som har kommet nærmere miljøet her hjemme; feltrittmiljøet i Norge har også fått anledning til å følge Calibas og Lises utvikling og framgang, og vi har kommet et hakk tettere på feltrittsporten i Danmark. Vi ser fram til nye leserbrev neste år og ønsker Lise en god vintersesong!

Resultatlink fra Tyskland: her

Resultatlink fra Italie: her

:: Tilbake til forsiden...
1

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no