HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Marianne og Apache - feltrittduo med suksess. En av to som mottok championattegn på årets feltrittkonferanse. (foto: Mette Sattrup)


Glade championatvinnere
Oppdatert: 05/05-2011
Tekst: Red.*

Seniorrytter Marianne Tingbø og ponnyrytter Stine Hoff mottok championattegn under årets feltrittkonferanse i Oslo lørdag 22. januar.

Stine Hoff, chamionattegn ponni

Stine Hoff og Braveheart kan se tilbake på en flott 2010-sesong, med blant annet sølv i Nordisk Mesterskap i Finland. Det har dessverre ikke lykkes feltritt.com å komme i kontakt med Stine for intervju.

Marianne og Apache kan også smykke seg med mange gode plasseringer i 2010, og norgesmestertittelen var en verdig avslutning på sesongen.

- Hvilken betydning har championattegnet for deg?

- Jeg er fryktelig glad for å ha mottatt championattegnet! Det er jo ett tegn på at vi har prestert godt gjennom hele sesongen og det gjør det ekstra moro. Det er litt uvirkelig for meg, hadde aldri forventet det. Om noen hadde sagt det til meg før sesongen hadde jeg aldri trodd det!
For meg er det et bevis på at jeg har gjort gode valg for hesten og meg selv over lang tid.

- Du har ikke vært lenge i sporten, men har markert deg med jevne, gode resultater. Hva er din bakgrunn med hest?

- Jeg begynte med barneridning når jeg var 3-4 år, og ble allerede da bitt av basillen. Fikk stelle med noen hester som tilhørte venner av familien og gikk på rideskole i ung alder. Min første hest vant jeg faktisk i Pennyklubben i 1990! Det hadde nok ikke foreldrene mine ventet når de skrev under på papirene.... Captain Song, eller "Cabby" som vi kalte ham, hadde jeg helt til for noen år siden. Han fikk hjerteproblem på sine eldre dager, og sovnet stille inn en natt. I tillegg til Cabby hadde jeg en hollandsk halvblods, Brolite, noen år når jeg gikk på videregående. Han var en super spranghest jeg lærte mye av.

Marianne forteller videre at hun tok utdannelsen sin i Sverige, og under denne tiden red hun hesten til en venninne jevnlig.

- Cabby var satt bort på fôr hjemme i Norge. På slutten av studietiden fant jeg Apache, eller rettere sagt han fant meg. Hadde bestemt meg for å bruke god tid på å finne hest, og annonserte på Bukefalos, en av de største hestenettsidene i Sverige. Fikk da mange svar. Ett av disse var fra oppdretteren av en tre år gammel hingst etter Pablo. Avviste henne høflig, ville ha en litt eldre hest som jeg kunne begynne å ri skikkelig med en gang. Reiste rundt i hele Sverige og kikket på hest, men ett år senere var jeg fremdeles hesteløs. Det var mange fine hester, men jeg fikk ikke helt den rette følelsen med noen av dem. Satte inn en ny annonse, og oppdretteren svarte meg igjen. Da var Apache fire år og fremdeles hingst. Husker jeg tenkte at dette var jo litt spesielt, så jeg bestemte meg for å reise og kikke. Og gjett om det var kjærlighet ved første blikk! Var ikke i tvil ett sekund. Jeg visste med en gang at dette var hesten min. Kjemien stemte perfekt og jeg følte meg hjemme oppå ham fra første sekund.

Og den gode kjemien har båret frukter. Marianne og Apache har et helt spesielt forhold. (foto: Mette Sattrup)


- Apache er en fantastisk hest! Han er verdens snilleste og litt av en personlighet. Han "snakker" mye og svarer omtrent hver gang jeg roper på ham. Når jeg kommer til stallen og har parkert bilen, kan jeg rope på ham der han står i luftegården 200m unna og han hyler tilbake. Hører han skrittene mine i stallgangen skjer det samme, og det er jo veldig koselig. Han er en aktiv kar, som liker at det skjer ting rundt ham. Om han synes det drøyer før han blir tatt inn på ettermiddagen så fikser han det lett selv, ett gjerde er jo ikke noe hinder for en feltrittshest. Det er derimot ikke like populært om han hopper inn til noen av de andre hestene, selv om han synes det er veldig gøy selv.

Ridemessig er Apache et skikkelig arbeidsjern, fortsetter Marianne.

- Han prøver alltid så godt han kan og har aldri protestert på noe. Han går og går og går, litt som en duracell-kanin, det blir aldri tomt for energi. Er vi på tur og må snu for å gå hjem blir han skuffet og går kjempesakte, det pleier jo virkelig å være omvendt! Han ser litt grov og tung ut, men han er faktisk ekstremt følsom. Kan nesten ikke være nær ham med sjenklene, det holder å tenke øvelsene i dressuren. Kjøpte ham opprinnelig som spranghest, men så var han ganske fin i dressur og enda bedre i terrenget, da vi tilfeldigvis prøvde det, og da var det jo ikke så mye å lure på. Han har fått velge hva han ville holde på med selv, og det kan jo være derfor det har gått så bra? sier Marianne ettertenksomt.

Apache trives godt i terrenget;

- I terrenget hopper Apache alt jeg styrer mot. Han synes det er kjempegøy! Våren 2010 ble han skadet og måtte gå rolig noen måneder, det førte til at det ble rett ut på stevner uten en eneste terrengtrening. Faktisk ble hele sesongen gjennomført uten terrengtrening, kun på stevner, og det sier jo litt om hvor villig han er i terrenget!

Marianne forteller videre at Apache har lært seg å piaffere, og det bruker han gjerne om energien ikke får utløp;

- Han har piaffert baklengs i oppoverbakke fordi han var så ivrig etter å komme igang med ett terrenghinder en gang, tror ikke det hadde gått gjennom i ett dressurprogram, smiler Marianne.

- Apache har en psyke man skal lete lenge etter hos en hest og han er veldig spesiell for meg.

- Hva er planene for kommende sesong?

- Neste sesong satser vi på å få reist litt på stevner i utlandet. Har veldig lyst å ri noen internasjonale stevner, og så håper jeg vi klarer å stabilisere oss på 2* nivå, avslutter Marianne.

Det har ikke lykkes feltritt.com å få bekreftet fra administrasjonen i NRYF at det i 2010 kun var to ryttere som mottok championattegn, men opplysninger fra feltbanebyggerkomiteen tilsier at det kun var disse to.

 
:: Les mer -> Flere championatvinnere

:: Tilbake til forsiden...
1

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no