HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Venner og konkurrenter: Martine og Nathalie bor og trener i Sverige


Tilbakeblikk med Nathalie og Martine
Oppdatert: 22/02-2014
Tekst: Red., foto: Privat

I en ny serie her på feltritt.com møter vi årets landslagsryttere som tar et tilbakeblikk på sesongen og et blikk framover mot 2014. Første par ut er juniorryttene og stallkameratene Martine Furuseth og Nathalie Slettemoen.

Martine og Nathalie er bosatt i Sverige hvor de går på skole og trener og konkurrerer i feltritt. Begge kan se tilbake på en super sesong med EM deltakelse, sågar en plassering, som sesongens høydepunkt.

- Hvilket av resultatene deres i år betyr mest for dere?

Nathalie: Det betydde helt klart mest for meg å få plassering i EM. Det krevde mye trening og arbeid bare for å komme dit i min første sesong på hest, og det var årets store mål. Jeg hadde ingen forventninger til at det skulle gå bra, men hadde et mål om å gjennomføre. Det var en utrolig god følelse å klare å prestere når det gjaldt som mest, til tross for nervene og presset under et mesterskap. Jeg hadde aldri håpet på å få plassering. Spesielt gøy var det å ri en feilfri runde i terrenget under vanskelige forhold. Det var uten tvil den beste terrengrunden jeg har ridd med Carisma, hadde en god følelse hele veien.

Martine:Det var når vi kom til EM i Frankrike som er det resultatet og prestentasjonen som betyr mest for meg denne sesongen. Både fordi det var min første sesong på hest og det var en veldig stor opplevelse og erfaring å ha med seg videre. Jeg oppnådde målet jeg hadde satt for sesongen, og det gikk over all forventing! Hadde aldri som mål å ta plassering i EM, snarere en drøm, men det er alltids litt skuffende når man likevel er nærme.

- Hvordan er dere fornøyd med det tilbudet dere har hatt denne sesongen som ryttere på landslaget?

Nathalie:Jeg er veldig fornøyd med oppfølgingen jeg har fått av Johan og Anne. Det er uvurderlig å ha trenere som er så dyktige og som har masse erfaring som vi kan lære av. Er fornøyd med treningene, har fått all den hjelpen jeg trenger og har lært utrolig mye av både Johan og Anne. En annen ting som jeg synes er veldig viktig er at de er så engasjerte i rytterne. Det er også en stor fordel at Johan selv er ute og konkurrerer på høyt nivå, det gjør at han vet hva som kreves og trener oss med tanke på hva vi kommer til å møte på ute på stevner.

Martine: Denne sesongen har jeg fått mye hjelp med trening, planleggning av stevner og hjelp ellers som jeg syns har fungert helt utmerket. Jeg er veldig fornøyd med opplegget rundt Johan og Anne. Jeg har fått jevnlige treninger og mye nyttig coaching. Jeg har lært mye denne sesongen som jeg ikke visste fra før av Anne og Johan og måten de har utviklet meg til en bedre rytter i alle grener.

- Hvordan forbereder dere hestene for neste feltrittsesong?

Nathalie: Carisma har hatt en ferie etter EM, nå har jeg nettopp satt henne i gang igjen. Framfor alt jobber jeg med å forbedre dressuren, ved å være tålmodig og trene målrettet. Det blir gradvis bedre hele tiden, så jeg fortsetter bare å jobbe som jeg har gjort. Trener også for å bli enda mer stabil i sprangen. Noen sprang- og dressurstevner blir det også!

Martine:Capitis hvilte en lengre periode etter sesongen og var hos veterniæren for å se at alt var bra med han. Det er alltid noe som kan forbedres, men i vinter vil jeg framforallt ri mye hoppning og dressur både på trening og stevner, så man kan få det ut når det gjelder neste sesong.


Nathalie og Toftegårdens Carisma


- Hva synes dere om kvaliteten på feltrittbaner i Norge sammenliknet med svenske baner?

Jeg synes de svenske banene generelt sett er mer tekniske og har bedre kvalitet. I tillegg er det mange flere baner i Sverige, så det er mer variasjon. I Norge er det normalt å trene på de samme banene som man rir stevner på, så det gjør at rytterne kanskje er dårlig forberedt når de kommer til internasjonale stevner. Det er også veldig få startende og lite konkurranse på feltrittsstevner i Norge. Derfor synes jeg det er viktig å komme seg ut og ri stevner utenfor Norge, så man får ri på andre baner og møte større konkurranse, om man har ambisjoner om å hevde seg på internasjonalt nivå.

Martine: Banene i Norge er bedre nå enn det de har vært tidligere, men jeg tror likevel at man må dra på stevner utenfor Norge for å få mer erfaring, få større konkurranse og oppleve mer. I Sverige er det ofte flere startende i hver klasse og banene bruker å være tøffere der enn i Norge. Årsaken kan være at det er flere dyktige ryttere som har vært utenfor norden og har fått med seg inspirasjon og gjør det på banene i Sverige.

- Hva er planene for 2014-sesongen og hva er ditt langsiktige mål innen feltritt?

Nathalie:I 2014 er målet mitt å bli helt stabil på 1* nivå, så jeg kan prestere bra på de internasjonale stevnene. Målet mitt med vinterarbeidet er å forbedre dressuren såpass mye at vi kan ligge stabilt på rundt 70%. Jeg vil ri stabile nullrunder i sprangen og sikre, feilfrie runder i terrenget. Dermed vil jeg være godt forberedt til EM, der jeg skal prøve å gjøre det enda bedre enn i år. Skal kanskje prøve meg på 2* om alt går etter planen. Mitt langsiktige mål er jeg ikke helt sikker på, ettersom jeg fortsatt går på skole og vet ikke hva jeg skal gjøre etter det. Har et mål om å komme opp til 2* nivå etterhvert og å ri EM som Young Rider. Drømmen min er å bli blant de beste i verden i feltritt, men det er en veldig lang vei dit.

Martine: Sesongen 2014 vil jeg prestere enda bedre og starte flere stevner utenfor Norden. Bli forbredt for Young Rider tiden, og kanskje forsøke oss på 2* nivå nasjonalt. Ellers så er målet å prestere bedre i EM, samt ri Nordisk og NM om datoene ligger mulig an i stevneplaneringen. Jeg vil fortsette med hest, men bør samtidig ha en utdanning. Jeg vil komme til Young Rider EM og jeg ønsker å ri de største mesterskapene i verden iløpet av min tid som rytter, selvom det er en lang vei å gå og mange år dit.


- Hvilke hester får vi se dere ri neste feltrittsesong?

Nathalie: Dere får se meg på Toftegårdens Carisma!

Martine: Jeg kommer fortsatt til å ha Capitis neste sesong, og lever i håpet om en hest til etter hvert. Jeg gleder meg allerede til den neste og spennende sesongen vi har i vente!

Martine og Capitis
:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no