HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Yasmin Sanderson deltar denne helgen på Hartpury International og håper å kvalifiisere seg til EM-J.


Juniorbølgen
Oppdatert: 11/09-2013
Tekst: Tore Ivar Slettemoen, foto: Privat

...og Yasmin i EM kvalifisering i Hartpury I fjor var Stine Hoff en enslig svale i norsk juniorfeltritt, men i år har hun fått mange nye lagvenninner. I tillegg til Stine, Martine og Nathalie som er kvalifisert og Yasmin Sanderson som prøver å kvalifisere til junior-EM denne helgen, har Norge flere lovende første-års juniorer. Dette lover godt for framtiden sier en fornøyd landslagskaptein Johan Lundin til feltritt.com. – Det er gledelig at norsk feltritt igjen jobber sammen og skaper et nivå som vi ikke har sett på lenge, uttaler GUF leder Haldor Braastad.

'Ponnikrisen' før nordisk 2012

Grenutvalget for feltitt (GUF) har hatt en satsing på ponni, et program som ble startet i tiden da Anna Nilsson var landslagskaptein. Men sommeren 2011, kun ett år før Norge skulle arrangere nordisk mesterskap i feltritt; så det ut til at Nordisk i 2012 skulle bli uten et norsk ponnilag. Så tok GUF og dets leder Halldor Braastad grep. Med hjelp fra landslagskaptein Johan Lundin og dressurtrener Anne Persson lanserte de et intenst ponniprogram fram mot mesterskapet i juli 2012. Sammen med Rytterforbundet rekrutterte de nye ekvipasjer og avholdt hyppige profesjonelle treninger og samlinger gjennom høsten, vinteren og våren. De fokuserte på å bygge lagånd både blant ryttere og foreldre, og ikke minst å ha fokus på horsemanship. Så da Nordisk på Starum ble avholdt sommeren 2012 var det med et fullt norsk ponnilag; - flott lagånd og sterk innsats, men endel stang ut og skader gjorde at det ikke ble lagmedalje, men èn flott individuell bronsemedalje.

Og så ble de juniorer

I dag ser vi andre resultater av dette viktige rekrutterings- og utviklingsarbeidet blant ponnirytterne. Landslagsledelsen har kunnet fortsette arbeidet blant ponnirytterne som nå er blitt juniorer (17-18 år). I fjor var Stine Hoff en enslig norsk første års junior i norsk feltritt. Allikevel klarte hun å hevde seg, kvalifiserte seg for og deltok i junior-EM. Nå har hun fått mange nye lagvenninner; syv første års juniorer som alle har en fin utvikling. De har byttet ut ponniene med bra og erfarne feltrittshester, de satser seriøst på trening og konkurranser både hjemme og ikke minst ute, de leverer resultater og de gir ikke opp i de første motbakkene.

Med fare for å glemme noen la oss nevne; Sophie Bergstrøm som fikk skade på sin førstehest i vår, men som allerede viser veldig lovende resultater med hesten Nashville, Sofie Natvig som har seire og plasseringer i 90 cm med Marcos Fux, Line Opsahl og Quireboy som i sommer har trent hos William Nilson Fryer i Sverige og forrige helg viste god innsats i Runsten Equestrian Games utenfor Stockholm. Og sist, men ikke minst, har vi den 'nye' junioren Marte Emilie Dahl som allerede har seire i 90 cm og flere feilfrie runder i 100 cm med Quinzy Pilgaard.

Og vi har Nathalie Slettemoen og Martine Furuseth som har tatt steget fullt ut; flyttet hjemmefra og begynt på idrettsgymnas i Sverige. I tillegg til skolegang både trener og konkurrerer de med teamet til Johan Lundin i Halmstad og har flere fine plasseringer.

Og vi har selvfølgelig Yasmin Sanderson, bosatt i feltrittets hjemland, England.

Yasmins kvalifiseringsløp

Yasmins og Opposition Angel Ones, stallnavn Bea, partnerskap er relativt nytt. De har kun konkurrert i noen få Novice stevner (110 cm, tilsvarer vår *) i England, men med veldig gode resultater; 2., 3. og 4. plasser blant over 40 startende. Yasmin forteller til feltritt.com at hun nå jobber hardt med Beas kondisjon samt med å få på plass dressurbevegelsene som er nødvendige på topp Europeisk juniornivå.

Hartpury International som går denne helgen er ett av de store stevnene i England og verdenseliten deltar. Yasmin forteller til feltritt.com at hun ble kvalifisert til å starte CCI* i Hartpury gjennom et kvalifiserende resultat i Chatsworth International CIC* i mai, her kan dere følge banedesigneren gjennom deler av den utfordrende CCI* Hartpury banen.

-The concept of qualifying for the European Championships in only my first season on Bea is extremely exciting, seeing as it was only a year ago that I was competing at Fontainebleau for the Pony Europeans with Iratu Varagnac. It was a great experience and it would be amazing to repeat it this year in France! It would be great to make the Norway team this year, as there would be more spirit and atmosphere, as well as being part of a team which allows us to be competitive against other countries. Being based in the UK is great as there is a wide variety of events available, however it hasn’t given me the chance to get to know my potential team mates, although Facebook has allowed us to have some contact and to keep up to date with each other's progress, foteller Yasmin Sanderson.

Hennes EM-klare lagvenninner forteller feltrittt.com at de krysser finger og alt annet for at Yasmin kvalifiserer seg og at Norge ikke bare for første gang får et lag i junior-EM, men et fullt lag også.

Lagånd

-Fremtiden er lys, sier landslagskaptein Johan Lundin.
-Lagånd, at man er sammen, trener, konkurrerer, hjelper og støtter sine lagvenninner vil være viktig for juniorlaget framover. Det er viktig at juniorrytterne framover fostres i at de både er individuelle konkurrenter og inngår i et kollektiv. I det siste har det vært en svakhet i norsk feltritt at det har vært for få ryttere på hvert alderstrinn slik at vi ikke har fått jobbe med lag og dra nytte av den ekstra styrken hver rytter får av å være med på et godt lag. Med så mange gode juniorekvipasjer, vil vi få anledning til å jobbe med et godt laggrunnlag framover. Hele syv av disse jentene er første års juniorer. I år er første året vi har lag i junior-EM, men laget vil sannsynligvis være enda sterkere når ekvipasjene har mer erfaring i 2014 sesongen sier landslagskapteinen til feltritt.com.

Suksessfaktorer

-Da jeg begynte å jobbe med de norske landslagene var jeg opptatt av tre sentrale suksessfaktorer for å bringe norsk feltritt framover; godt hestemateriale, vi må konkurrere mot de beste internasjonalt og sist men ikke minst den hjemlige treningen, særlig i terrenget. Disse jentene har alle fått seg bra hester, de jobber seriøst med sin sport, og de reiser ut for å konkurrere i større og mindre grad. Den største utfordringen for jentene som bor i Norge til nå har vært tilgang på terrengtrening, både vinter og sommer. Så vidt jeg vet har vi ingen gode treningsområder for feltritt; dette bør det gjøres noe med sier en engasjert landslagskaptein til feltritt.com.

Trenerne skaper rekruttering og holdningsendring

Leder av Grenutvalget for feltritt (GUF), Haldor Braastad, uttaler til feltritt.com at det er gledelig at norsk feltritt igjen klarer å jobbe sammen og skape et nivå som vi ikke har sett på lenge;
-Det er på gang en generell holdningsendring, noe som både gir økt bredde og bedre topp. Ikke minst skyldes dette at de titalls trenerne vi har i Norge har stått på fra tidlig i vår med terrengtreninger, de har rekruttert nye ryttere og også arrangert treninger i forkant av stevner. Dette er det viktigste rekrutteringsarbeidet og det er fint å se denne positive utviklingen.

Braastad sier videre at han også ser en holdningsendring blant aktive ryttere hvor vi opplever at fler og fler ønsker å gå fra feltritt som hobby til feltritt som idrett; de får bedre hester, de trener og konkurrerer mer og presser seg mer. Dette er en gledelig utvikling som GUF og landslagsledelsen har prøvd å bidra til over lang tid avslutter en fornøyd GUF leder.

* Link til Hartpury International her


:: Tilbake til forsiden...
1

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no