HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Tre lykkelige jenter som nå er kvalifisert for deltakelse i junior-EM; f.v.; Nathalie H. Slettemoen, Martine Furuseth og Stine Hoff.


Også Stine og Nathalie kvalifisert til Junior EM
Oppdatert: 11/09-2013
Tekst og foto: Tore Ivar Slettemoen

Oppdatert: 28. juli 2013, etter sprangprøven i Horkla, Tyskland: Stine Hoff/Leo M og Nathalie Slettemoen/Carisma ble i dag kvalifisert til Junior EM i feltritt etter å ha oppnådd gode resultater i CCI* stevnet i Horka i Tyskland. Martine Furuseth/Capitis er allerede kvalifisert og i begynnelsen av august skal Yasmin Sanderson ut for å prøve å EM kvalifisere seg i Hartbury International i England.

Norge har i nyere tid ikke deltatt med lag i Europamesterskap i feltritt for junior. Nå ser det ut til at denne negative tradisjonen er brutt.

Nathalie Slettemoen tok en sterk 16.plass og plassering i den internasjonale CCI* i Horka etter en feilfri sprangrunde i dag, søndag, og er dermed kvalifisert til Europamesterskapet i feltritt for junior. Stine Hoff ble også kvalifisert selv om hun var litt uheldig i dag; fikk to riv og tidsfeil og falt dessverre ut av premielisten, men allikevel en god 20.plass blant 53 startende. En veldig fin innsats av de to norske ekvipasjene i en krevende internasjonal konkurranse.

Hestene var tydelig preget etter terrengrittet i tropevarmen lørdag hvor temperaturen nådde 40 grader, men Nathalie sier til feltritt.com at hun lot Carisma stå med bandasjer i natt samt at hun red hesten på morgenen i dag for å unngå at hun skulle være stiv under sprangkonkurransen. I dag var det også litt vind, slik at tropevarmen i dag, i motsetning til i går, var levelig både for ryttere og hester.

Nathalie forteller videre at neste utfordring blir CIC* under det Svenske Mesterskapet i Humlamaden om 14 dager om hesten blir godt restituert etter helgens krevende konkurranser.

Nathalie og Toftegaardens Carisma i terrenget.
Publisert 27. juli 2013:

EM og EM-kvalifiseringen

- It would be great for Norway to have a team this year, as there would be more spirit and atmosphere, as well as allowing us to be competitive against other countries as a team. I wish Stine and Nathalie the best of luck in Germany and hopefully if we all get the results we need, we will be off to France in September!, sier en spent Yasmin Sanderson til feltritt.com hjemme fra England før helgens stevne.

Sesongmål

Sesongens store mål for jentene på det norske juniorlandslaget har vært å kvalifisere seg til EM i Paris 12. - 15. september. I EM er det både individuell konkurranse og lagkonkurranse. De individuelle resultatene teller også i lagkonkurransen. Et lag kan være tre eller fire deltakere hvor poengsummen til de tre beste totalt gir lagets poengsum. Er vi heldige kan Norge stille med fullt lag med fire deltakere på laget i Jardy utenfor Paris til høsten.

Europamesterskapet for junior går i CCI* (Concours Complet International) som er lengre og med flere hindre enn en vanlig CIC* (Concours International Combiné). Denne er 2400–3200 m, mens CCI* er hele 3640 m – 4160 m med flere; inntil 32 faste hindre, de fleste med maksimumshøyde på 1,10 m. Med en optimalhastighet på 520 meter i minuttet varer CCI* terrengrittet i ca 7-8 minutter.

Ekstra vanskelig i år

I år er det spesielt vanskelig å EM kvalifisere idet det kun er to realistiske muligheter til å kvalifisere seg for CCI* i Nord-Europa/Tyskland for ekvipasjene; CCI* stevnet på Starum i juni samt helgens CCI* stevne i Horka.

Martine Furuseth/Capitis hadde en feilfri terrengrunde på Starum, mens både Nathalie/Carisma og Stine/Leo M fikk stopp på det krevende innhoppet til vannet. Horka er derfor siste realistiske mulighet til å kvalifisere til Europamesterskapet for rytterne bosatt i Norden.

Crostwitz/Horka-stevnet

I det gamle Øst-Tyskland nær Dresden ved grensen til Tsjekkoslavakia går denne helgen ett av de store feltrittstevnene i Tyskland av stabelen. I tillegg til internasjonale klasser i CCI * og CIC ** er dette stevnet tysk mesterskap for lag fra de ulike tyske regionene. Et stevne med tradisjoner tilbake til 1924.

I CCI* er det 53 startende, primært fra Tyskland, men også fra Indonesia, Mexico, Nederland, Sverige samt våre to norske deltakere. Martine Furuseth er også med, denne gangen uten hest, for å hjelpe og støtte sine lagvenninner.

Etter dressur og terreng

Begge de norske ekvipasjene var feilfrie i terrenget i dag, lørdag, men dagens varme på hele 4o grader under terrengrittet, samt en tung bane, gjorde at Stine og Nathalie var henholdsvis 20 og 16 sekunder over maksimaltiden. Dette er gode resultater i hard internasjonal konkurranse; ikke minst er det imponerende av Stine å ri feilfritt etter det stygge fallet hun hadde på Starum sist helg.

Blant 53 startende ligger Stine og Nathalie før sprangkonkurransen på henholdsvis sterke 13. og 20.plass og det er 14 som får premie. I morgen, søndag, under sprangkonkurransen er det meldt 40 grader. Fornøyde jenter forteller feltritt.com at det går greit så lenge de er nøye med å vanne og spyle hestene.

For å få endelig kvalifisering til EM må de ha maksimum 16 hinderfeil i sprangkonkurransen (1,15 m) som starter kl. 12.30 i morgen søndag.

* Resultater finner du her.

* Informasjon om stevnet i Hartpury finner du her.

* Informasjon om EM for junior finner du her.

:: Tilbake til forsiden...
1

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no