HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Finalen på årets Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials ble et spennende oppgjør hvor Jonathan Page og Clifton Promise trakk det lengste strået.


Spennende avslutning på Badminton
Oppdatert: 10/06-2013
Tekst og foto: Geitz/Drivenes

Alt lå til rette for en uhyre spennende avslutning på årets stevne. Både William Fox-Pitt og Andrew Nicholson kunne vinne Rolex Grand Slam hvor året Badminton Horse Trials ble regnet med på grunn av fjorårets avlysning.

Men sprangbanen var krevende og det var ikke mange ekvipasjer som var feilfrie, de som klarte seg gjennom banen uten riv dro ofte med seg noen tidsfeil slik at det ble svært få som sto igjen med null feilpoeng etter den avsluttende sprangen.

Feltritt.com gikk banen med banebygger som forøvrig var ansvarlig for sprangbanen på Badminton for første gang.

Bortsett fra første hinder som var satt opp til 123 cm var resten av hindrene på 130cm og avstanden mellom okser på 140cm. Det ble opplyst at dette var den høyeste banen de har brukt på Badminton, hvor grensen tidligere lå på maks 125cm.

Finalen hadde en pause da det sto igjen de siste 20 som skulle hoppe i rangert rekkefølge med den beste til slutt. Både Jonathan Paget og Andrew Nicholson, begge fra New Zealand, hadde to hester hver i finalen. Nicholson lå veldig tett med sine hester, fjerde og åttende, slik at han fikk hoppe litt tidligere med den første for å få tid til å varme opp med begge. Mange dro som sagt med seg et riv eller tidsfeil, men en av de få i finalen som virkelig hoppet seg opp var Italienske Vittoria Panizzon. Hun klatret opp fra trettende plass til en syvende plass. og endte opp med sine dressurpoeng etter en fin runde i terrenget og på sprangbanen. Hennes landsmann Stefano Brecciarioli, som også red i militæruniform, tok sjetteplassen. Han fikk noen tidfeil i terrenget, men lå på andreplass etter dressuren og dro også til med en feilfri sprangrunde. Han beholdt sin sjetteplass totalt.

Tyske Sandra Auffart, som holdt femteplassen etter kun 1,2 tidsfeil fra terrenget, la et skikkelig press på konkurrentene med også en feilfri runde i sprangen. Deretter var det Andrew Nicholson, som lå på fjerde, sin tur til å forsvare sin plassering, samt å gå for the Rolex Grand Slam som ville gi en ekstra premiepott på 350 000 USD. Også han fikk en feilfri runde. Det fikk den smekkfulle arenaen til å koke av jubel, noe han bidro sterkt til selv ved å hause opp publikum i begeistring.

William Fox Pitt og hesten OSLO.


Nå måtte William Fox-Pitt, som holdt tredjeplassen, ri en feilfri runde. Han lå kun 0,2 poeng foran på tredjeplassen og ett riv ville koste dyrt. Fox-Pitt kom veldig godt i gang og det virket virkelig som han hadde full kontroll. Han hadde ridd banen tidligere på hesten OSLO hvor han dro på seg et par riv, men nå satt han på PARKLINE HAWK og alt virket veldig bra. Men på trekombinasjonen ble ikke han og hesten helt enige og det gikk et høyt sukk gjennom publikum da den ene bommen falt og løpet var da kjørt.

Neste rytter ut var da 29 år gamle Jonathan Paget på hesten CLIFTON PROMISE. Også han red for andre gang i finalerunden da han lå på fjortende plass etter terrenget med sin andre hesten CLIFTON LUSH. Han og Promise kunne heller ikke ha et eneste riv for å henge med i teten, noe han unngikk på en elegant måte. Han fikk et skikkelig jubelbrus da han seilte over siste hinder og var feilfri også på tid.

Debutanten i årets Badminton, Michael Jung, snur seg etter siste hinder og ser bommen falle.


Om det var fordi ingen fikk Grand Slam tittelen eller ikke er ikke godt å si, men spenningen var til å ta å føle på før siste rytter Michael Jung skulle ut på hesten "SAM". Han hadde 3,7 poeng å gå på i forhold til Paget og kunne derfor ikke dra på seg noe riv han heller. Han kom meget godt i gang og det var lett å se at han hadde full kontroll. Jeg tror nok de fleste trodde at dette ville dra i land. Det ville ha medført at han vant Badminton Horse Trial på første forsøk. Han hadde kun ett hinder igjen og den fremre bommen på okseren berørte han så forsiktig at jeg tror ikke noen hørte eller så det. Han merket det nok selv, men det var helt underlig å se på; han var nesten i mål før bommen datt i bakken og det gikk enda et stor sukk igjennom publikum. Hvis man kan kalle et riv usynlig, så må vel dette være det nærmeste jeg har sett. Å rive så hårfint må være spesielt, og i tillegg bli slått med kun 0,3 poeng, så årets Badminton bød ble spenning til siste sekund.

I Badminton, for feltritt.com, Øystein Geitz og Ann Magrit Drivenes.

Flere bilder fra Mitsubishi Motor Badminton Horse Trials vil bli publisert. Følg med her på feltritt.com!

:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no