HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Full fart mot mål, Ole Kristoffer Meland og CC Top.


CC Top høyt oppe i Rikstoto Grand Prix
Oppdatert: 23/11-2012
Tekst: Dagrun Aarsten, foto: Mette Sattrup

CC Top og Ole Kristoffer Meland gjorde en feiende fin innsats og ble nummer fem under Rikstoto Grand Prix lørdag 13. oktober. Marco Kutscher og Spartacus TN sørget for at det ble tysk seier i klassen.

Lørdag ettermiddag var det duket for den ene av de to store sprangklassene under Kingsland Oslo Horse Show, nemlig Rikstoto Grand Prix. Startfeltet telte 47 ekvipasjer i verdensklasse, hvorav ni norske.

Franske Simon Delestre på sin Qlassic Bois Margot var start nummer en og fikk det hele til å se enkelt ut. En stund så det ut til å bli mange i omhoppingen med hele tre feilfrie blant de første åtte startende. Delestre fikk selskap av tyske Carsten-Otto Nagel på Cazaro og Belgiske Gregory Wathelet på Riesling de Monselet. Malin Betten Hansen på Ulrich Z var først ut av de norske med start nummer to, men fikk dessverre to stopp allerede på hinder fire og ble eliminert.

Tony Andre Hansen på plass på Quartel du Mazes med startnummer seks. Han måtte se fire bommer gå i bakken og endte på 16 feilpoeng. Geir Gulliksen fulgte som start nummer sju på Storm, men etter flere riv ganske tidlig i banen valgte han å trekke seg og spare hesten.

Det skulle vise seg at banen slett ikke var enkel. Hindre opp til 1.60 og vanskelige linjer og avstander krevde maksimalt av både rytter og hest. Feilene ble godt fordelt ut over banen, men noen hinder bød på flere vanskeligheter enn andre. En parallell okser med rund vannmatte tidlig i banen ble revet av mange. Mange bommer gikk også i bakken både på to-og trekombinasjonen. Og for de som klarte seg så langt, var det en smal FEI-rekk og en luftig hvit Agria-rekk som også hadde sine utfordringer.

Therese S Henriksen på Vaciende var neste norske med start nr. 11. Også hun måtte se tre bommer gå i bakken og endte på 12 feilpoeng. Det var en krevende bane og flere toppryttere, deriblant Rodrigo Pessoa, valgte å trekke seg etter litt for mange riv.

Publikum måtte vente lenge på neste feilfrie runde. Da den endelig kom var det ingen ringere enn vår egen Ole Kristoffer Meland etter djerv og målbevisst ridning på en meget velhoppende CC Top. Jubelen sto i taket da de forserte siste hinder feilfritt og var klare for omhopping.

Morten Djupvik på Valle Blanchemed start nummer 28 måtte ta til takke med 12 feilpoeng denne gangen. Rett bak fulgte den kjekke og sympatiske spanjolen Sergio Alvarez Moya på Carlo 273, som leverte dagens femte feilfrie runde uten å røre en bom.

Dag Ove Kingsrød leverte en fin runde på Dimaro v d Looise Heide men måtte allikevel se to bommer gå i bakken. Camilla Storemark red en super runde på Tiffany men måtte se midten av trekombinasjonen gå i bakken. Line K Råholt lå an til å levere dagens andre norske feilfrie men fikk et feil avsprangspunkt på helt siste hinder med et realt riv etter å ha svevet høyt over alle de andre hindrene. Marie Valdar Longem på Triple leverte en harmonisk og imponerende runde, men måtte også se en rekk gå i bakken.

Vi måtte til aller siste rytter før vi fikk den sjette ekvipasjen videre til omhopping; Tyske Marco Kutscher på Spartacus TN ble siste feilfrie etter presis ridning på hele banen.

Omhoppingen skulle vise seg å bli meget jevn. Først ute var Simon Delestre som satte press på de andre med en rask og feilfri runde på tiden 36,70. Carsten-Otto Nagel ville ikke være dårligere og snek seg rett foran med tiden 36,33. Gregory Wathelet la inn et enda større tempo og endte på 35,35 sekunder men måtte betale med tre bommer i bakken. Så var det Ole Kristoffer Melands tur, og her skortet det ikke på støtte fra publikum. I og med at det var så få til omhopping gikk han for full satsning i stedet for å ”safe”. Dessverre ble det ett riv og da roet han ned mot siste hinder og endte på 37,95 sekunder.

Sergio Alvarez Moya kastet ikke bort tiden i svingene, og klarte å slå tiden til Nagel med nesten ett sekund på 35,55 sek og ledelse. Den eneste som kunne ta fra ham seieren var da sistemann Marco Kutscher, som virkelig satset alt og kom feilfritt unna med det. Han slo Moya med hele to sekunder og en vinnertid på 33,54!

Marco Kutscher og Spartacus TN vant Rikstoto Grand Prix på Kingsland Oslo Horse Show lørdag.:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no